Numerológia

A numerológiával való megismerkedésemkor ébredtem rá, hogy mennyire fontos számunkra az önismeret.
A numerológia (számmisztika)  és az asztrológia rokon tudományok sok ezer éves tapasztalati tudás, amely a születés számaiból, és a név betűinek számértékéből következtet. A számok szimbólum rendszerében, benne van sorsunk, személyiségünk, jellemünk, valamint életünk hosszabb és rövidebb ciklusai, és sorsfordulóink is.

A nagymester Pithagorasz  2500 évvel ezelőtt Egyiptomban és Babilóniában ismerkedett meg a numerológia tudományával, majd Görögországba visszatérve megalkotta, a pithagoraszi ABC-t, amelyet a modern a numerológia a latin ABC betűivel kiegészítve használ.

Numeroszkópunkban meghatározó számunk a Sorsmisszió szám, amely azt mutatja, mi a feladatunk, küldetésünk, jelenlegi életünkben.

A Születés hónapja a Gyerekkori számunk, azt mutatja, hogy milyen körülmények közé születünk, mi határozza meg gyermekkorunkat, amely hatást gyakorol felnőttkorunkra, valamint a szülőkkel való kapcsolatunkra is utal.
Születésünk Napja a Felnőttkori számunk, életünk leghosszabb alkotó szakasza. (Kb. 23. életévünktől kezdődik, amikor egy 9 éves periódus 1-es éve elkezdődik. A születés napja a személyes év kezdete, sorsforduló.) Azt mutatja, milyen társulásokra számíthatunk az üzleti életben, és a párkapcsolatban, valamint azt is, hogy mi az a foglalkozás, amelyben a legjobban ki tudjuk teljesíteni képességeinket.
A születési év száma, amelyet egy számjegyre egyszerűsítünk, az Öregkori számunk, azt jelzi, hogy milyen körülményekre számíthatunk életünk utolsó periódusában. (Öregkorunk Kb. 63 éves korunk körül kezdődik el, amikor szintén egy 9 éves periódus első évébe lépünk.
A másik fontos adat a név, amelynek számértékeiből megtudhatjuk, hogy az illető, hogyan viszonyul életfeladatához. A numeroszkóp jól igazolja, hogy milyen változások mennek végbe személyiségünkben, például a férj nevének felvétele  esetén.
A magánhangzók értéke, mutatja a Belső Énünket, hogy valójában milyenek vagyunk? Mi motiválja belső világunkat?
A mássalhangzók értéke a Külső Énünk, amit a külvilág felé mutatunk.
A Belső én és a Külső én összege a Teljes Névszám, a személyiség benső tartalmát mutatja, és azt is, hogy ezáltal hogyan támogat bennünket a sorsmissziónkban.